reus.cat
cerca
Logotip escola Margalló
Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook

Començar l’escola bressol representa un esforç per tots plegats, infants pares, mares, educadors i educadores però sens dubte, el que ho viu més intensament és l’infant.

Anar a l’escola implica una separació de l’entorn familiar, establir noves relacions, habituar-se a un nou espai, nous companys, nou horari...

Entre tots hem de facilitar i fer agradable aquest procés. És important tenir en compte que cada infant és únic i que aquests dies seran diferents per cada nen/a i família, és per això que treballarem de forma conjunta. Cada família pactarà amb l’educador/a l’horari i el dia que l’infant començarà i diàriament es parlarà amb la família per veure com l’infant està vivint aquests primers dies a l’aula. Les famílies des del primer dia compten amb la possibilitat de poder estar a l'aula i als diferents espais comuns del centre, per facilitar aquesta primera adaptació i posteriorment etapa educativa un cop superats els primers dies.

Seguint experiències de cursos anteriors, també treballem LA JORNADA D’ESCOLA OBERTA on els pares, mares i familiars poden estar amb els seus fills/es a l’aula juntament amb la tutora abans que comenci el curs escolar. Aquest fet ajuda molt als infants a començar posteriorment sense els pares amb més confiança i tranquil·litat, després d’haver tingut un primer contacte amb el seu educador/a, aula i companys.